Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kora húsvéti hidegzuhany

kapusok edzők foci VB 2018 Oroszország címerek jelképek kabalafigurák Brazília
Óriási meccs volt a Brazília-Uruguay (2:2), mi most mégis egy másik, szintén elképesztő VB-selejtezőről írunk - nem véletlenül.

A fantasztikus Guatemala - USA derby után ugyanis nagy bajban a világbirodalom!  Három selejtezőmeccsük "eredményeképp" szinte minden esélyük elszállt, hogy ott legyenek két év múlva Oroszországban. (Már ha egyáltalán akartak, persze.)

A rokonszenves guatemalaiak szinte önkívületben kezdték a meccset, végig szívvel-lélekkel, esetenként transzban futballoztak - és 2:0-ra hazavágták Klinsmannékat!

Plusz élmény, hogy a mérkőzést gyakorlatilag félhomályban játszották. :D

Nézd meg az összefoglalót, érdemes! 

kapusok edzők foci VB 2018 Oroszország címerek jelképek kabalafigurák Brazília

Végezetül: a guaték szövetségi címere igazán üdítő színfolt a sok unalmas, elcsépelt, ötlettelen futballszimbólum között.

Sőt, nyugodtan bekerülhet akár a húsvéti tojásos kosárba is: bámuljanak és ácsingózzanak csak a locsolkodók!

0 Tovább

Ellenfélnéző / Az osztrákok 13 perc alatt rendezték meccsüket

foci EB 2016 Franciaország felkészülési meccsek kapusok edzők EB-ellenfeleink játékosajánló 2016

Ausztria - Albánia 2:1 (2:0) felkészülési mérkőzés, Bécs

10.000 albán szurkoló a telt házas (28.600) bécsi stadionban, mutatós piros-fekete szerelésben a hazaiak.

AUSZTRIA

Almer (Austria Wien)– Klein (VfB Stuttgart) , Dragovic (Dinamo Kijev), Hinteregger (B. Mönchengladbach), Fuchs (Leicester) – Baumgartlinger (Mainz), Alaba (Bayern München)– Harnik (VfB Stuttgart), Junuzovic (W. Bremen), Arnautovic (Stoke)– Janko (FC Basel)

1. FÉLIDŐ

1-5. perc Az osztrákok hamar értésre adják, ki az úr a háznál, s hogy itt mi a szokás. Az albánok felveszik a kesztyűt.

6. perc Kiugratják Jankot, aki végül balettmozdulattal,  bal külsővel lövi el a labdát az albán kapus mellett, 1-0. Ez hamar ment!

►51. válogatott mérkőzésén 26. gólja Jankonak, s ezzel már 6. a válogatottbeli örökranglistán, megelőzve pl. Schachnert, s beérve Andreas Herzogot: utóbbi kettő legenda a sógoroknál. Krankl (34) és Polster (44) persze még odébb van...

9. perc Szabadrúgás utáni Janko-fejest kell Berishának védenie.

►Magabiztos, kombinatív, szép játékot játszik Ausztria, pedig az albánok is ügyesen teszik-veszik a labdát.

13. Elképesztő: az osztrákok kapusa (!), Almer egészpályás indítással ugratja ki Harnikot, aki higgadtan lő el az albán hálóőr mellett, 2-0.

►Bizony, most sokunknak felsejlik majdani nyitómeccsünk velük az EB-n…

17. perc Príma beadást fejel fölé az ötösön belül Juzunovic (Kleinheisler brémai csapattársa).

22. perc Szöglet utáni veszélyes albán fejest véd Almer. Labdabirtoklás: 54-46 %.

26. perc Kiváló albán lövés 23 m-ről, alig téveszt célt.

32. perc Jó osztrák szöglet, gyenge fejes - ebben több volt.

Úgy negyedórája nincs éle a meccsnek:foci EB 2016 Franciaország felkészülési meccsek kapusok edzők EB-ellenfeleink játékosajánló 2016nem unalmas, de az állás okán nincs aktuális tét, így iparosmunka zajlik.

40. perc Juzunovics tizenegyesgyanús esetét nem fújja be a szlovák bíró. A nézők persze másképp látták. Mint kiderül, ez volt a félidő utolsó érdemi jelenete.

►Az osztrákok 13 perc alatt rendezték a félidőt. Reméljük, nem az egész meccset.

2. FÉLIDŐ

A szünetben mindkét csapatnál kettős csere, az osztrákok leviszik fél védelmüket: HInteregger helyett Wimmer (Tottenham), Fuchs helyett Suttner (Ingolstadt) játszik.

47. perc Lenjani gyorsan fel is avatja őket: 10 m-ről ballal óriási erővel lő a léc alá-mellé, 2-1.

►Az albán szurkolók újabb robbantásukkal nem vívják ki a hazaiak rokonszenvét. Mi persze örülünk a gólnak, mert így rögtön van tétje a folytatásnak.

48-56. perc Kissé paprikás lett a hangulat, de a a kapuk nem forognak veszélyben.

57. perc Arnautovic lép ki, kiválóan centerez, Junuzovic viszont maga sem tudja, hogyan tudta kihagyni ezt 3 méterről...

58. perc Válaszképp remek albán szabadrúgás után az ötös sarkánál gólhelyzetben kissé komikusra sikerül a befejező fejes.

►Az eddig sportszerű mérkőzés feszültté, helyenként szikrázóvá vált, erre semmi szükség nincs. Úgy látszik, a szervezett provokáció hatásai nem maradhattak a stadionon kívül.

68. perc Juzunovic próbálkozását mint legyet kapja le az albán kapus.

►Közben látjuk, hogy a lengyelek már 4-0-ra vezetnek a finnek ellen: hát, igen...

76. perc Újabb osztrák csere: Baumgartlinger helyén Gulácsi csapattársa, Ilsanker (RB Leipzig) játszik tovább.

78. perc A szlovák játékvezető szándékos sípcsonttaposásért második sárgával zuhanyozni küldi az albán Kace-t. A vendégek azonnal cserélnek, de ugyanezt teszik a hazaiak is: Janko helyett Okotie (1860 München) jön.

86-87. perc További kettős cserék: a csapatkapitány Alaba és a támadó Arnautovic helyén az újonc Schöpf (Schalke 04) és Stieber csapattársa, Burgstaller (Nürnberg).

Egyáltalán nem érzékelhető, hogy a sógorok emberelőnyben játszanának,foci EB 2016 Franciaország felkészülési meccsek kapusok edzők EB-ellenfeleink játékosajánló 2016 a vendégek tízen is gond nélkül állják a gyepet.

90. perc A hosszabbítás 3 perc.

94. perc Burgstaller óriási helyzetben gyenge belsőzéssel rontotta el a slusszpoént, VÉGE.

►Az osztrákok komoly játékerőt képviselnek, s ezt az első negyedórában világossá is tették. A többi már csak kötelező penzum volt, nem is szakadtak meg érte: kedden ők még Törökországgal játszanak (valószínűleg szintén túlfűtött arénában).

►Szövetségi kapitányuk, a svájci Marcel Koller szerint ugyan nem volt minden fényes, de inkább most, mint Franciaországban.

▼Játékosállományuk erősebb és bővebb, mint a miénk: pocsék vagy peches napot kell kifogjanak ahhoz, hogy elkaphassuk őket az EB-n.

Összefoglaló itt.

1 Tovább

Ellenfélnéző / Portugália még önmagát is meg tudja verni

felkészülési meccsek kapusok edzők CR foci EB 2016 Franciaország EB-ellenfeleink játékosajánló 2016

Portugália –Bulgária  0:1 (0:0)  felkészülési mérkőzés, Leiria

A luzitánok kelet-közép európai leckét vettek, és egyúttal fel is adták maguknak. De mielőtt bárki rózsaszín szemüveg után kapkodna, menjünk szép sorjában, hogyan is történt mindez.

PORTUGÁLIA

A. Lopes (25 éves) - Vieirinha (30), B. Alves (34), Pepe (33), Eliseu (32) - W. Carvalho (23), Joao Mario (23), A. Silva (27), R. Silva (22), Nani (29) - C. Ronaldo (31)

1. FÉLIDŐ

A közel 20.000 néző egy része, így az egykori világklasszis bolgár válogatott Balakov jóformán még le sem ült, amikor Ronaldo a 34. másodpercben máris kaput talál.

1-2. perc Folyamatosan óriási gyúrás, gyömöszkölés a bolgár kaputól 25 méteren belül.

3. perc Nani egy felívelést 11 m-ről lő kapura, Sztojanov óriásit véd.

4. perc Ronaldo ismét megcélozza a kaput.

►A portugál támadók –több esetben akár hárman- folyamatosan a leshatáron cirkálnak, a menetrend- vagy alkalomszerű kiugratások, rájuk ívelések pedig  érkeznek is.

6. perc Ronaldo már harmadszor, Nani pedig még ugyanebben a percben másodszor teszteli a kapust.

►Élmény nézni, ahogy a portugál játékosoknál már a labdaátvétel egyben csel is. Sorozatosak a portugál át- és lapos lövések.

9. perc Ronaldo az ötös sarkáról fölé lő egy ziccert.

12. perc Elpasszolt labdából majd egy rossz becsúszás által jut el először a kapuig a FIFA-ranglista hetvenedik Bulgária, de szögletükből nem lesz semmi.

13. perc Ronaldo sokadszorra a 16-oson belül, de szögletre mentenek előle.

►A portugálok egy az egyben rendszeresen megverik ellenfelüket a pálya bármely pontján.

17. perc Játékvezetői ajándék a bolgároknak: szabadrúgás a 16-os sarkától, A. Lopes védi.

19. perc Két portugál védő töketlenkedik saját 16-osán belül: Pepe szokásos dekoncentrált szerencsétlenkedése révén a honosított bolgár Marcelinho elé kerül a labda, aki mást nem tehet, minthogy belerúg, s az a kapuban köt ki, 0-1! A góltaláló az égből pottyant ajándéktól eufóriában.

27. perc Ronaldo 20 m-es szabadrúgását szedi ki a ficakból a bolgár kapus.

►F. Santos, a portugál szövetségi kapitány többedjére vakarja a fejét a gólok elmaradása miatt, holott csapata szinte kétpercenként a bolgár 16-oson belülre kerül.

36. perc Újabb ziccert rontanak a portugálok: most R. Silva bénázza el a lehetőséget az ötösön.

37. perc Kiváló bolgár kontra végén Pepe óriásit ment a gólvonaltól 2 méterre, így ebből csak szöglet jön össze a vendégeknek.

► A középpályán ellenfelüknek érthetetlenül nagy területeket hagynak szabadon a portugálok, így hiába a 65-35 % labdabirtoklási dominancia.

A luzitánok jönnek, nyomnak, lőnek - eredménye nincs. A játékvezető nem hosszabbít, lefújja az félidőt. Annyi minden történt, mint máskor három meccsen. Senki nem csodálkozna, ha a hazaiak 3-0-ra vagy 4-1-re vezetnének, ám a 0-1-en annál inkább lehet.

2. FÉLIDŐ

46-50. perc Továbbra is nyílt meccs, a bolgár kapus folyamatosan hatástalanítja a beadásokat, de a vendégek is eljutnak a hazai 16-oson belülre.

53. perc Ronaldo szabadrúgását védi Sztojanov, majd 1 perc múlva lesen állítják meg a 16-osra betörő portugált.

55. perc Szabadrúgás (23 m): CR most egy védőt lőtt ki a sorfalból.

59. perc R. Silva újabb helyzete: 11 m-ről a kapusba lő.

►A 60. perctől fel-felharsan a füttyszó, a nézők ennyi helyzetből már hazai gólt szeretnének látni. Fernando Santos is megelégeli a dolgot, készülődnek a cserék. felkészülési meccsek kapusok edzők CR foci EB 2016 Franciaország EB-ellenfeleink játékosajánló 2016

65. perc Kettős csere a portugáloknál, a két Silva le, Danny (32) és Quaresma (32) jönnek (a bolgárok is cserélnek). Néhány labdaérintés után meg is van az eredmény: egy kézre lőtt labdát befúj a játékvezető: 11-es a hazaiaknak.

De Ronaldo büntetőjét kifogja Sztojanov! Könnyen lehet, élete meccsét játssza a 28 éves bolgár hálóőr.

►Miből fognak gólt lőni a portugálok? És ki?

69. perc Ronaldo bepasszt kap, 4 m-ről lő, ám Sztojanov már előtte tornyosul.

►Elképesztő, az egész meccs erről a két emberről szól?

74. perc Újabb kettős portugál csere: W. Carvalho és Joao Mario helyére a 18 éves újonc, Renato Sanches (nagy üdvrivalgás köszönti) és a portoi D. Pereira (24) állnak be.

77. perc Miközben a szögletarány 16:3 a hazaiaknak, a közönség kínjában egy bolgár megmozdulást tapsol meg.

81. perc Nani ziccert lő az égbe 6 m-ről. Őt és a "gólpasszt" adó Eliseut rögtön le is cserélik Ederre (28) és R. Guerreirora (22).

Közjáték: egy fiatal Sanchez-fanatikusnak megér vélhetően nem kis büntit, hogy a válogatott újoncával a pályán pacsizhasson.

86. perc Szöglet, Ronaldo 5 méterről fejel kapura, ám a bolgár kapus ismét óriásit véd. CR nem hiszi az egészet, már csak legyint.

felkészülési meccsek kapusok edzők CR foci EB 2016 Franciaország EB-ellenfeleink játékosajánló 2016

Az újabb szögletnél csúnyán összefejel az egyik védővel: ápolás. Van idő kiírni a labdabirtoklást: 64-36 %.

90. perc A hosszabbítás 4 perc lesz. Quaresma csúnyán odalép, kap is egy sárgát. A nézők olyan csendben vannak, hogy a pályán zajló szövegelésből majd mindent hallani.

94. perc Eder előrevetődve sem ér el egy veszélyes beadást a kaputól 2 méterre. Sztojanov nem kapkodja el a kirúgást (sárga), de ennek már semmi jelentősége, VÉGE.

Váratlan és nagy győzelem ez Bulgáriának, főleg úgy, hogy méretes zakót kaphattak volna.

CR többször is beleállt, ám a párbajban ma este alulmaradt Sztojanovval szemben.

►Egy biztos: jó csapatnak kétévente van ilyen meccse, mint most a portugáloknak. Ha több tucatszor játszanák le ezt a mérkőzést, ez akkor is kivételes, kifutott eredmény lenne.

▼Naivság, hogy esetleg mi is kifogunk ilyet. Abban bízhatunk, hogy Ronaldoval egy csapatban játszani társainak is mindig kihívás... Remek játékosok, akik számára folyamatosan hozzá igazodni nem egyszerű. Sőt, akár bénító is lehet.

Összefoglaló itt.

2 Tovább

John Achterberg

A Liverpool kapusedzője 2009 óta.

versenyeztetés kapusok edzők Premier League

Vajon meddig?

0 Tovább

luftball

blogavatar

HUNGARICUM◄ Ez az oldal illetve közösség azért jött létre és működik, hogy ilyen 30 év (1986-2015) soha többé ne ismétlődhessék meg a magyar labdarúgásban. https://www.facebook.com/luftball/

Utolsó kommentek