Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mameluk Labdarúgó Szövetség

magyar futball válogatott MLSZ koncepció stratégia korrupció kiválasztás edzők felkészülési meccsek Andorra Luxemburg foci VB 2018 Oroszország


"Mennyibe is fáj évente/havonta ez a néphülyítés? Ez az államilag fenntartott dilettantizmus, bornírtság, az igazi szakembereket kirekesztő, ellehetetlenítő kontraszelekció, a közpénzből (is) finanszírozott korrupció és szurkolóüldözés, ez a támogatott, szervezett szélhámosság?
Mi változott??? Meztelen csapat luxussötétségben.
Felelősök, haszonélvezők, kitartottak, kasztráltak, név szerint - hol vagytok?"
2017. június 8. Andorra-Magyarország 1:0 
2017. november 9. Luxemburg-Magyarország 2:1

Ugyanezen a napon VB-selejtező rájátszás: Észak-Írország - Svájc 0:1,  Horvátország - Görögország 4:1

0 Tovább

Hát ezért győztük le a norvégokat!

foci EB 2016 Franciaország válogatott magyar futball NB I utánpótlás kiválasztás versenyeztetés Storck edzők EB-selejtezők 2014-2015
Torkok találkozása északon

Hol volt, hol nem volt, ki eddig nem értette, hogy juthattunk tovább/ki Európába, honnan ez a tömeges sportfogadási öncsődhöz vezető, nem remélt erő, most végre megkapta a napnál világosabb, írásos választ.

Egyik szebb napokat látott NB I-es magyar luftballcsapatunk tegnap, már sötétben hivatalos közleményt adott ki VI.KINGről, a legújabbkori norvég mumuskirályról. Pallérozatlanabbaknak: a következő évtizedekben Őnevezetességével ijesztgetik rosszul viselkedő és teljesítő gyerekeiket kitudjalehetnyelvrokonaink.

A hivatalos bulla lényege: Videotoniában magát VI.KING-et kezelik rosszul viselkedő és teljesítő gyerekként. Hát, ez a nagy büdös óperenciás különbség! 

S hogy őt kivel ijesztgetik?

Jó éjszakát, szép álmokat, gyerekek!

Aki esetleg ébren maradt, vagy már felébredt:  uralkodói házhoz méltón, a család belügyének tekintik, ami született Kleinheisler Lászlóval történt, történik, és történni fog.

0 Tovább

Tudásexport / 5., befejező rész

foci EB 2016 Franciaország válogatott MLSZ magyar futball stratégia koncepció utánpótlás versenyeztetés kiválasztás korrupció edzők

Ezzel a résszel befejeződik sorozatunk, mely napról napra, részletekben adta közre két magyar szakember 2011. márciusi dolgozatát az MLSZ tíz évre szóló stratégiai vitaanyagához. 

Mi a 9 oldalas összefoglaló dokumentum nyilvánosságra hozatalával szerettünk volna hozzájárulni ahhoz, hogy a magyar labdarúgás történetében ilyen negyedszázad soha többé ne ismétlődhessék meg.

A sorozat lezárásaként részünkről az előző fejezet néhány megállapításával búcsúzunk: köszönjük kitartó figyelmüket, érdeklődésüket!

"A nemzetközi labdarúgás szindrómája a klubok nagyságrendnyi eladósodása. Javasoljuk világossá tenni, hogy ezt üzleti szempontból nem lehet eredménynek nevezni, s hogy ez már középtávon is zsákutcába vezet. Így nem is lehet követendő példa.

Meggyőződésünk, hogy értéket nem vásárolni kell, hanem teremteni. Véleményünk szerint ez utóbbi kell legyen az erőforrás-gazdálkodás vezérelve.

Ehhez produktív, alkotóképes személyek, szervezetek és folyamatok szükségesek: őket és ezeket érdemes felkutatni, létre- illetve helyzetbe hozni.

Az erőforrás-felélő, improduktív folyamatokat, rendszereket mihamarabb fel kell számolni vagy el kell szigetelni."

A magyar labdarúgás stratégiája

A megújulás évtizede 2010-2020

 a Magyar Labdarúgó Szövetség

2011. február 28-án bemutatott vitaanyagához

Készült: 2011. március           Készítették: (...)       Szerző és témagazda: (...)    

Jelmagyarázat gyorsáttekintéshez:

=      megállapításaink

!       kiemelt, hangsúlyos álláspontunk, véleményünk, kiegészítésünk, megjegyzésünk, felvetésünk

>       javaslataink

4.4 Alapvető feltétel – infrastruktúra-fejlesztés

(ehhez a ponthoz nincs bejegyzés)

4.5 Az eredményekhez szükséges háttér – sportegészségügy és tudomány

>        Az anyag megállapítja, hogy „a sportegészségügy krízisben lévő ágazat”, állapota „összeomlás előtti”. A jelzett szükséges (védett adatnak minősülő szövegrész).

4.6 Átlátható, fenntartható, hatékony gazdálkodás

 4.6.1

>        Az anyag megállapítása: „Magyarországon a labdarúgás…szervezeti és humán színvonala nem fejlődött megfelelő ütemben, és jelentősen elmaradt a … versenytársaktól.” A szervezeti és humán színvonal fejlesztésében és rendszerszerű működtetésében (védett adatnak minősülő szövegrész) a tartós, fundamentális folyamatok és eredmények esetében éppúgy, mint az operatív gyorsbeavatkozások terén.

4.6.3

>        A labdarúgás ma már a szórakoztatóipar egyik domináns része, számos rá épülő gazdasági ág indukátora. Üzleti lényege „termékeinek” eladhatóságán túl saját igényközösségének kialakítása, megtartása, kondicionálása illetve növelése.

Ugyanez jellemző a másik, rendkívül jelentős ágazatra, a (védett adatnak minősülő szövegrész).

Úgy gondoljuk, kézenfekvő e két óriási terület számtalan szinergikus lehetőségének felismerése, beazonosítása és azok minél hatékonyabb és eredményesebb megvalósítása. (védett adatnak minősülő szövegrész)

 5. Az új célok összefoglalása

>        A felsorolt 11 ponthoz javasoljuk a társadalmi bázis szélesítését (cégek, önkormányzatok, civil szervezetek, iskolák, pártoló tagság, szurkolók stb.)  és szervezett működésének támogatását.

6. A részletes stratégiai dokumentum szerkezete

>        A felsorolt 14 ponthoz javasoljuk a társadalmi és médiakapcsolatok (ez alatt nem csak az írott és elektronikus sajtót értjük) külön pontban szerepeltetését.

A teljes dokumentum egyes részei itt érhetők el:

1. rész:   Miért van szükség stratégiára?

2. rész:   Előzmények, jelenlegi helyzet

3. rész:   A stratégia legfontosabb elemei / Kiemelt célok és eszközök

4. rész:  Eredményesség / Út a sikerhez - utánpótlás-nevelés és szakemberképzés

0 Tovább

Tudásexport / 4. rész

válogatott foci EB 2016 Franciaország magyar futball MLSZ stratégia korrupció utánpótlás versenyeztetés kiválasztás koncepció edzők

"A sportág szereplőinek jelentős része érdekelt volt ebben a gazdasági és üzleti átláthatatlanságban, vagy nem volt eszköze és lehetősége egy ilyen közeggel szemben érdemben fellépni (hiszen csak árthatott ezzel magának)." Az 1. rész tovább itt

"a magyar labdarúgástól az abból élő közeg (ki szándékosan, ki gyengeségből vagy önhibáján kívül) fordult el, miközben annak nevében és mezében felelőtlenül és rombolóan magánérdekeknek szerzett érvényt vagy azokat szolgált ki. Szerintünk ez a magyar futballvalóság az elmúlt több mint 20   évben. (...) a magyar labdarúgás alapproblémája morális, etikai, jogi, több esetben kifejezetten büntetőjogi kérdés." A 2. rész itt

"javasoltuk egy olyan civil, társadalmi, szurkolói, pártoló tagsági supervíziós szervezet felállítását és tevékenység megkezdését, mely a magyar labdarúgás fejlődése kulcstényezőit kíséri figyelemmel. Folyamatosan objektív, pontos, érdekmentes helyzetjelentéseket készít, ezek alapján innovációs és kitörési lehetőségeket illetve pontokat nevez meg – természetesen megvalósítási programjavaslattal." A 3. rész tovább itt olvasható

Utolsó előtti részéhez érkezett sorozatunk, mely napról napra, részletekben adta közre két magyar szakember 2011. márciusi dolgozatát az MLSZ tíz évre szóló stratégiai vitaanyagához. 

Mi a 9 oldalas összefoglaló dokumentum nyilvánosságra hozatalával szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a magyar labdarúgás történetében ilyen negyedszázad soha többé ne ismétlődhessék meg.

A magyar labdarúgás stratégiája

A megújulás évtizede 2010-2020

 a Magyar Labdarúgó Szövetség

2011. február 28-án bemutatott vitaanyagához

Készült: 2011. március           Készítették: (...)       Szerző és témagazda: (...)    

Jelmagyarázat gyorsáttekintéshez:

=      megállapításaink

!       kiemelt, hangsúlyos álláspontunk, véleményünk, kiegészítésünk, megjegyzésünk, felvetésünk

>       javaslataink

4.2 Eredményesség

4.2.1

>        A mielőbbi nemzetközi eredményesség érdekében a hazai bajnokságban és kupaküzdelmekben javasoljuk bevezetni olyan összetett módszert és támogató finanszírozást, miszerint egy csapat mérkőzésre nevezett keretében legalább három, 20 éven aluli magyar állampolgárságú játékosnak kell szerepelnie. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez adminisztratív intézkedés, hogy nem kevés érdeket sérthet stb. De úgy gondoljuk, éppen a legfontosabbat, a magyar labdarúgás érdekeit a magyar bajnokságban és kupákban valamint a hazai klubéletben az MLSZ-nek kötelezően képviselnie kell.

4.2.2

!        Véleményünk szerint mielőbbi előrelépés csak akkor várható, ha radikálisan megváltoznak a jelenlegi versenyeztetés keretei. Első számú cél ebben az, hogy a csapatok játékosai rendszeresen, hétről hétre a lehető legmagasabb szintű, változatos teljesítménykényszer alá kerüljenek. Csak így érhető el az, hogy olyan mennyiségű és intenzitású játékhelyzetben edződjenek, amelyek leküzdése, kialakítása vagy megoldása által folyamatosan fejlődhetnek. Úgy gondoljuk, a versenyeztetésnek kiemelten ezt a célt kell szolgálnia, bármilyen rendszer is kerül kidolgozásra és bevezetésre. Reális veszély, hogy amennyiben ez 2 éven belül nem teremtődik meg, úgy gyakorlatilag ezen a téren nem történik érdemi előrelépés.

>        Ennek érdekében a Nemzeti Bajnokságok mellett javaslatunk a jégkorongban már eredményesen működő regionális versenyeztetés kereteinek kidolgozása is.

>        Támogatjuk a tartalékbajnokság újbóli bevezetését abban az esetben, amennyiben ott szinte kizárólag csak magyar állampolgárságú és 21 éven aluli játékosok játszhatnak majd.

4.2.3

>        A fair play szellemének ápolása érdekében folyamatosan rangos és rangot jelentő visszajelzéseket javaslunk adni az alapvető közösségi normák és értékek terén a legtöbbet és / vagy kimagaslót tanúsító csapatoknak, játékosoknak, edzőknek, játékvezetőknek, szurkolóknak. Ennek kidolgozásában és működtetésében (védett adatnak minősülő szövegrész).

4.2.4

>        A nemzetközi labdarúgás szindrómája a klubok nagyságrendnyi eladósodása. Javasoljuk világossá tenni, hogy ezt üzleti szempontból nem lehet eredménynek nevezni, s hogy ez már középtávon is zsákutcába vezet. Így nem is lehet követendő példa.

Meggyőződésünk, hogy értéket nem vásárolni kell, hanem teremteni. Véleményünk szerint ez utóbbi kell legyen az erőforrás-gazdálkodás vezérelve.

Ehhez produktív, alkotóképes személyek, szervezetek és folyamatok szükségesek: őket és ezeket érdemes felkutatni, létre- illetve helyzetbe hozni.

Az erőforrás-felélő, improduktív folyamatokat, rendszereket mihamarabb fel kell számolni vagy el kell szigetelni.

4.3       Út a sikerhez – utánpótlás-nevelés és szakemberképzés

4.3.1

>        Az utánpótlásprogram kulcsterületein véleményünk szerint nem elégséges az MLSZ – klubok - iskolák hármas együttműködés. Javasoljuk olyan szervezett, pártoló tagságra épített rendszer létrehozását és működtetését, amely katalizátor szerepet tölt be a fenti folyamatokban.

>        A pénz integráló ereje mellett legalább ilyen hangsúllyal szervezett keretek között javasoljuk működtetni a spontán, sport-, futball- és gyermekszeretetből létrejövő törekvések összegyűjtését, rögzítését, azok feldolgozását és innovatív cselekvési programmá tételét. Ehhez (védett adatnak minősülő szövegrész) felületet biztosítani.

>        A tehetséges 17-19 év közötti játékosok továbbfejlődésének biztosítására 1 éven belül komplex program kidolgozását javasoljuk, akár pályázat kiírásának keretében is.

4.3.2

=        A grundok és sportpályák ma is számolatlanul képesek lennének ontani a kiemelkedően tehetséges fiatal játékosokat. Hogy ez mégsem működik, az legkevésbé a gyerekek hibája, ám leginkább megoldatlan (sőt, évtizedekig újratermelődő) politikai és futballvezetési probléma és felelősség.

A legbeszédesebb példa ennek bizonyítására éppen az, hogy az UEFA által 2005-ben az „Európa legértékesebb utánpótlás-nevelési programja” címmel kitüntetett OTP-MOL Bozsik Labdarúgó Akadémia (a korábbi Bozsik-program folytatása) időszakosan megszűnt, mivel „2006 februárjában, a magyar labdarúgás területén uralkodó állapotok miatt a támogatók visszaléptek.”

4.3.3

>        Véleményünk szerint a kiválasztási programban pusztán az edzőkre hagyatkozni nem elégséges. A tömegesítést nemcsak a játékban, hanem pl. éppen a kiválasztásban szereplők körében (megfigyelő és tehetségkutató hálózat) is el kell érni. Ennek kidolgozásában (védett adatnak minősülő szövegrész).

>        Az Akadémiai-képzés keretében zajló életpályamodell-felépítésben szintén (védett adatnak minősülő szövegrész) a munkaerő-piac mindennapi életén alapuló, abból táplálkozó (védett adatnak minősülő szövegrész).

4.3.4

>        Minden vezető közösségének kulcsszereplője: klasszikus siker- vagy kritikus tényező. A labdarúgásban sincs ez másképp. Az edzőkiválasztás kapcsán (védett adatnak minősülő szövegrész) „terepen” eltöltött és megszerzett gyakorlatát és tapasztalatát.

-------------------------------------------------

Előzmények

1. rész:   Miért van szükség stratégiára?

2. rész:   Előzmények, jelenlegi helyzet

3. rész:   A stratégia legfontosabb elemei / Kiemelt célok és eszközök

Befejező rész

5. rész:  Alapvető feltételek / Az új célok összefoglalása

0 Tovább
«
12

luftball

blogavatar

HUNGARICUM◄ Ez az oldal illetve közösség azért jött létre és működik, hogy ilyen 30 év (1986-2015) soha többé ne ismétlődhessék meg a magyar labdarúgásban. https://www.facebook.com/luftball/

Utolsó kommentek