Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mameluk Labdarúgó Szövetség

magyar futball válogatott MLSZ koncepció stratégia korrupció kiválasztás edzők felkészülési meccsek Andorra Luxemburg foci VB 2018 Oroszország


"Mennyibe is fáj évente/havonta ez a néphülyítés? Ez az államilag fenntartott dilettantizmus, bornírtság, az igazi szakembereket kirekesztő, ellehetetlenítő kontraszelekció, a közpénzből (is) finanszírozott korrupció és szurkolóüldözés, ez a támogatott, szervezett szélhámosság?
Mi változott??? Meztelen csapat luxussötétségben.
Felelősök, haszonélvezők, kitartottak, kasztráltak, név szerint - hol vagytok?"
2017. június 8. Andorra-Magyarország 1:0 
2017. november 9. Luxemburg-Magyarország 2:1

Ugyanezen a napon VB-selejtező rájátszás: Észak-Írország - Svájc 0:1,  Horvátország - Görögország 4:1

0 Tovább

A Mexico-művelet


edzők magyar futball válogatott MLSZ Mezey György korrupció foci VB 1986 Mexico stratégia

Nem kérdés: a 0:6 brutális intervenció eredménye. A teljes csapat, egytől egyig mindenki, sosem tapasztalt erőtlenségtől, gyengeségtől már a bemelegítésnél szédelgett a pályán.

Aki valaha futballozott, pontosan tudja, hogy ilyen, csak úgy, nem létezik. Szimpla élettapasztalattal,  józan paraszti ésszel is hamar erre lehet jutni. Teljesen mindegy, ki mit mond, mit tagad, mert az igazság nem ott lappang: hanem az akkori és az azóta is tartó hallgatásban...

Ha a CCCP felajánlotta (értsd: parancsba adta) az ikszet, és a magyar vezetők azt szabotálták, a Nagy Testvér nem hagyhatta szó nélkül. Bepipult, intézkedett. Puska és nyúl esete.

Akik ott voltak, pontosan tudják, mikor jelentkeztek az első tünetek, ráadásul az egész csapaton. A játékosok először nyilván egymást kérdezgették, hogy: Te, veled minden rendben? Mert én... stb. Profi szakemberek, élükön az élesszemű, mindig éber Mezeyvel, orvosok, specialisták rögtön látták, levették, pontosan tudták, hogy nagy baj van. Nyilván mindenki rögtön az orvosi stábot kérdezte, beleértve az itthoni háttérapparátust is: Te, mi a f... történik itt, ba... meg??!!

A lehetséges okok és megoldási verziók nyilván azonnal pörögtek az agyakban. Az előző nap, a közelmúlt órák történései, mi és hogyan kerülhetett egyszerre valamennyi játékos szervezetébe, ami ezeket a tüneteket kiválthatta? Milyen furcsa, váratlan, indokolatlan, akkor fel sem tűnő esemény történt, ami az egységes és tömeges bevitelt (levegő, étel, ital) észrevétlenül lehetővé tette?  Vagy minden rendben, nagyon is feltűnés nélkül zajlott?

Nyilván történtek azonnali orvosi rutinvizsgálatok, azoknak voltak eredményei, amiket nyilván nem a meccs előtt lévő játékosokkal közöltek, hanem az ottani és itthoni illetékeseknek kellett jelenteni, akik utána kiadták parancsaikat, melyek a nyilvános pánik elkerüléséréről, az információk azonnali zárolásáról, s akár sírig tartó hallgatásról szóltak.

Talán valakik halála után egyszer nyilvánosságra kerül(het) a(z) (rész)igazság - ha az akkori és mai műveleti szerv erre majd engedélyt ad.

S hogy ettől még az utolsó csoportmeccsen ikszelhettünk volna a franciákkal? Ráadásul különösebben nem is forszírozták a mérkőzést (mi előtte Kanadát vertük). Úgy látszik, nekünk ott nem ment a kiegyezés. És azóta sem.

Helyette folyamatosan egyik sötét ügyből a másikba tántorog a magyar futball.

A szurkoló nem hülye. És nem korrumpálható. Miképp a hiteles, független szakma sem. Ezt jó lenne egyszer és mindekorra tényként kezelni.

A magyar luftballból csak azok csinálhatnak magyar futballt, akik nem voltak és nincsenek benne az 1986 óta tartó "buliban".

"Mindent az alapoktól, máshogy és másokkal kellene kezdeni. Ehhez viszont nincs ereje és erkölcsi tőkéje a labdarúgó társadalomnak... Vagy talán nem is ez az érdeke?"

Lehet, sokakat meglep, de ez nem a Nagy Ádámot felfedező, mentoráló Wágner-ikrektől vett idézet, hanem - Mezey György szavai... (Gyöngyvirágtól lemondásig, 1990)

Mexico '86 óta Magyarországon nem lehettek új Mezey Györgyök. Pedig tudjuk: voltak, vannak.

Ti, "mások", valamennyien, akik az "alapoktól" és "máshogy" kezditek:  üljetek le egy asztalhoz: most. Egy nem irapuatói, hanem új, tiszta, korrekt kiegyezés céljával és létrejöttéhez hívjátok oda magatok közé Dr. Mezey Györgyöt. Vegyétek át tőle a szenvedélyes, tiszta szakmát.

A többi - luftball.

1 Tovább

MaLaSZt

,magyar futball edzők MLSZ utánpótlás korrupció koncepció stratégia klubfutball szégyen

A magyar luftball több évtizede saját biznisz és büntetőjogi kérdés. A szakmában totális és folyamatos kontraszelektív terror (mobbing) uralkodik, bármikor zsarolható, eszközként használható majd dobható, korrupt, és javarészt teljesen alkalmatlan kitartottakkal, funkcionáriusokkal. Amit lehet, zsigerből lenyúlnak, amit nem, azt kíméletlenül eltiporják. Mindezt lehet tudni, sok anyag írásban is hozzáférhető. A szurkolókat évtizedek óta dezinformálják, burkoltan vagy nyíltan hülyének, az utóbbi években pedig már zavaró tényezőnek, sőt, kimondottan ellenségnek nézik. Gátlástalan, ellenérdekelt, dilettáns rezsim a magyar luftball több mint 30 éve, magánérdekeket szolgál. Szemfényvesztő, cinikus szélhámosság.

Több mint 6 évvel ezelőtti átfogó, stratégiai munkánk: Tudásexport

2015. október 12-i írásunk: FIFA-n fütyülő rézangyal

1 Tovább

Amikor az élet igazol

korrupció Blatter FIFA UEFA Platini Beckenbauer

Jó reggelt, gyerekek! A világmédiában és az érintett szerveknél ma reggel folytatódott közel két hónappal ezelőtti vaskos bejegyzésünk. Sokat hozzátenni ehhez nem szüséges, egyszerűen bökj rá a mostani epizódra (magyarul itt és itt), ennyi. Gyanítjuk, hamarosan ismét jelentkezni fogunk. Addig talán gyorsan fusd át posztjainkat (jobbra lent): hátha további ihletet kapsz a jövőhöz...

korrupció Blatter FIFA UEFA Platini Beckenbauer

FIFA-n fütyülő rézangyal

0 Tovább
«
123

luftball

blogavatar

HUNGARICUM◄ Ez az oldal illetve közösség azért jött létre és működik, hogy ilyen 30 év (1986-2015) soha többé ne ismétlődhessék meg a magyar labdarúgásban. https://www.facebook.com/luftball/

Utolsó kommentek