foci EB 2016 Franciaország felkészülési meccsek kapusok edzők EB-ellenfeleink játékosajánló 2016

Ausztria - Albánia 2:1 (2:0) felkészülési mérkőzés, Bécs

10.000 albán szurkoló a telt házas (28.600) bécsi stadionban, mutatós piros-fekete szerelésben a hazaiak.

AUSZTRIA

Almer (Austria Wien)– Klein (VfB Stuttgart) , Dragovic (Dinamo Kijev), Hinteregger (B. Mönchengladbach), Fuchs (Leicester) – Baumgartlinger (Mainz), Alaba (Bayern München)– Harnik (VfB Stuttgart), Junuzovic (W. Bremen), Arnautovic (Stoke)– Janko (FC Basel)

1. FÉLIDŐ

1-5. perc Az osztrákok hamar értésre adják, ki az úr a háznál, s hogy itt mi a szokás. Az albánok felveszik a kesztyűt.

6. perc Kiugratják Jankot, aki végül balettmozdulattal,  bal külsővel lövi el a labdát az albán kapus mellett, 1-0. Ez hamar ment!

►51. válogatott mérkőzésén 26. gólja Jankonak, s ezzel már 6. a válogatottbeli örökranglistán, megelőzve pl. Schachnert, s beérve Andreas Herzogot: utóbbi kettő legenda a sógoroknál. Krankl (34) és Polster (44) persze még odébb van...

9. perc Szabadrúgás utáni Janko-fejest kell Berishának védenie.

►Magabiztos, kombinatív, szép játékot játszik Ausztria, pedig az albánok is ügyesen teszik-veszik a labdát.

13. Elképesztő: az osztrákok kapusa (!), Almer egészpályás indítással ugratja ki Harnikot, aki higgadtan lő el az albán hálóőr mellett, 2-0.

►Bizony, most sokunknak felsejlik majdani nyitómeccsünk velük az EB-n…

17. perc Príma beadást fejel fölé az ötösön belül Juzunovic (Kleinheisler brémai csapattársa).

22. perc Szöglet utáni veszélyes albán fejest véd Almer. Labdabirtoklás: 54-46 %.

26. perc Kiváló albán lövés 23 m-ről, alig téveszt célt.

32. perc Jó osztrák szöglet, gyenge fejes - ebben több volt.

Úgy negyedórája nincs éle a meccsnek:foci EB 2016 Franciaország felkészülési meccsek kapusok edzők EB-ellenfeleink játékosajánló 2016nem unalmas, de az állás okán nincs aktuális tét, így iparosmunka zajlik.

40. perc Juzunovics tizenegyesgyanús esetét nem fújja be a szlovák bíró. A nézők persze másképp látták. Mint kiderül, ez volt a félidő utolsó érdemi jelenete.

►Az osztrákok 13 perc alatt rendezték a félidőt. Reméljük, nem az egész meccset.

2. FÉLIDŐ

A szünetben mindkét csapatnál kettős csere, az osztrákok leviszik fél védelmüket: HInteregger helyett Wimmer (Tottenham), Fuchs helyett Suttner (Ingolstadt) játszik.

47. perc Lenjani gyorsan fel is avatja őket: 10 m-ről ballal óriási erővel lő a léc alá-mellé, 2-1.

►Az albán szurkolók újabb robbantásukkal nem vívják ki a hazaiak rokonszenvét. Mi persze örülünk a gólnak, mert így rögtön van tétje a folytatásnak.

48-56. perc Kissé paprikás lett a hangulat, de a a kapuk nem forognak veszélyben.

57. perc Arnautovic lép ki, kiválóan centerez, Junuzovic viszont maga sem tudja, hogyan tudta kihagyni ezt 3 méterről...

58. perc Válaszképp remek albán szabadrúgás után az ötös sarkánál gólhelyzetben kissé komikusra sikerül a befejező fejes.

►Az eddig sportszerű mérkőzés feszültté, helyenként szikrázóvá vált, erre semmi szükség nincs. Úgy látszik, a szervezett provokáció hatásai nem maradhattak a stadionon kívül.

68. perc Juzunovic próbálkozását mint legyet kapja le az albán kapus.

►Közben látjuk, hogy a lengyelek már 4-0-ra vezetnek a finnek ellen: hát, igen...

76. perc Újabb osztrák csere: Baumgartlinger helyén Gulácsi csapattársa, Ilsanker (RB Leipzig) játszik tovább.

78. perc A szlovák játékvezető szándékos sípcsonttaposásért második sárgával zuhanyozni küldi az albán Kace-t. A vendégek azonnal cserélnek, de ugyanezt teszik a hazaiak is: Janko helyett Okotie (1860 München) jön.

86-87. perc További kettős cserék: a csapatkapitány Alaba és a támadó Arnautovic helyén az újonc Schöpf (Schalke 04) és Stieber csapattársa, Burgstaller (Nürnberg).

Egyáltalán nem érzékelhető, hogy a sógorok emberelőnyben játszanának,foci EB 2016 Franciaország felkészülési meccsek kapusok edzők EB-ellenfeleink játékosajánló 2016 a vendégek tízen is gond nélkül állják a gyepet.

90. perc A hosszabbítás 3 perc.

94. perc Burgstaller óriási helyzetben gyenge belsőzéssel rontotta el a slusszpoént, VÉGE.

►Az osztrákok komoly játékerőt képviselnek, s ezt az első negyedórában világossá is tették. A többi már csak kötelező penzum volt, nem is szakadtak meg érte: kedden ők még Törökországgal játszanak (valószínűleg szintén túlfűtött arénában).

►Szövetségi kapitányuk, a svájci Marcel Koller szerint ugyan nem volt minden fényes, de inkább most, mint Franciaországban.

▼Játékosállományuk erősebb és bővebb, mint a miénk: pocsék vagy peches napot kell kifogjanak ahhoz, hogy elkaphassuk őket az EB-n.

Összefoglaló itt.